Kurczak Namban z amerykańskiej kuchni Hiroko

Kurczak Namban z amerykańskiej kuchni Hiroko może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 817 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka kurczaka namban, mirin, spektakularny sos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sukiyaki w amerykańskiej kuchni z "Hiroko' s American Kitchen, Tradycyjny duszony Daikon z amerykańskiej kuchni Hiroko, oraz All-American BBQ Rubbed Chicken.
Instrukcje
Umieścić mirin w małym rondelku na średnim ogniu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj sos sojowy i doprowadzić mieszaninę do delikatnego gotować ponownie.
Dodać i zanurzyć płatki rybne i wyłączyć ogień.
Odstawić sos na 15 minut.
Przecedzić sos przez sitko o drobnych oczkach i wyrzucić płatki rybne.
Przełożyć sos do czystego szklanego słoika i dodać wodorosty. SOS przechowywać w lodówce, pokryte folią, przez 4 godziny, a następnie usunąć i wyrzucić wodorosty. (Dodatkowy sos można zamrozić do 3 miesięcy.)
Na kurczaka namban: w misce, połączyć ocet, Super SOS, wodę i cukier, i odstawić. W innej misce, połączyć mąkę, curry, i papryka. Pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki i odstawić na 10 minut.
Pokroić słodkie ziemniaki na 1 przez 3-calowe zapałki.
Umieść ziemniaki w średnim garnku i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez 2 protokół.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku i wysuszyć na powietrzu.
Przenieść ziemniaki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar wody.
Rozgrzać 2 cale oleju rzepakowego w głębokiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu do 177°.
Dodać ziemniaki i gotować je przez 2 minuty lub aż złoty, mieszając od czasu do czasu.
Przenieś ziemniaki do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia, aby odsączyć i posypać szczyptą lub dwiema solami.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń większość oleju z patelni, rezerwując 2 łyżki na patelni.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, dodać kurczaka i gotować przez 3 minuty, lub aż spód będzie złoty. Obróć kurczaka i przenieść patelnię do piekarnika. Gotować kurczaka przez 25 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i wyrzuć nadmiar oleju z patelni, zastrzegając kurczaka na patelni.
Umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu na płycie kuchennej i dodaj sos octu. Gotować przez 2 minuty. Podczas gotowania, baste kurczaka na patelni z sosem. Sos powinien zmniejszyć się i stać się gęsty, pokrywając kurczaka aksamitną warstwą sosu. Kurczaka i słodkie ziemniaki podzielić między talerze.
Udekorować szalotki i służyć.