Kurczak nadziewany pieczarkami z cytrynowym risotto tymiankowym

Kurczak nadziewany pieczarkami z cytrynowym tymiankiem risotto zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 709 kalorii, 50g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, pack baby button mushroom, seler naciowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Risotto grzybowe z cytryną i tymiankiem, Grzybowo-Tymiankowe Risotto Z Udami Kurczaka, oraz Risotto z grzybami i tymiankiem.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Najpierw zrób farsz. Namoczone borowiki drobno posiekać i odstawić.
Rozgrzać olej na płytkiej patelni, następnie delikatnie gotować cebulę przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać borowiki, pieczarki i liście tymianku, doprawić, podgrzać, następnie gotować przez kolejne 5 min, aż grzyby zmiękną.
Dodaj wino do patelni, a następnie zmniejsz Ostro do prawie suchego.
Dodaj 50 ml płynu do namaczania porcini, a następnie kontynuuj zmniejszanie przez kilka minut, aż uzyskasz syropowy SOS. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, następnie ostrożnie łyżką między skórą a miąższem piersi kurczaka. Może być wykonany dzień wcześniej i schłodzony lub zamrożony na 1 miesiąc. Rozmrozić w lodówce przed gotowaniem. Doprawiamy, układamy na blasze do pieczenia, skórki do góry, następnie gotujemy w piekarniku przez 20 min, aż kurczak będzie ugotowany i złocisty.
Podczas gotowania kurczaka, zrobić risotto.
Masło i oliwę rozgrzać w rondlu.
Dodaj seler i cebulę, a następnie gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, aż zmiękną.
Dodać ryż, dobrze zalać olejem, a następnie gotować przez 1 min. Stopniowo dodawać bulion po łyżce, mieszając z każdym dodatkiem aż do wchłonięcia. Dodajemy wywar i mieszamy, aż risotto będzie sączone i gęste około 20 minut. Wymieszać z tymiankiem, sokiem z cytryny, skórką i parmezanem.
Gdy kurczak jest ugotowany i złocisty, wyjąć z piekarnika. Risotto rozłóż na talerze, posyp dodatkowym parmezanem i polej pierś z kurczaka. Łyżkę soków z patelni kurczaka, a następnie podawać od razu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto