Kurczak nadziewany imbirem ze szpinakiem sezamowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Kurczak nadziewany imbirem ze szpinakiem sezamowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ryżu, sezamu, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Mirin glazurowane hamburgery ze szpinakiem sezamowo-Ponzu i majonezem Wasabi-imbir, Kurczak Z Sezamem Imbirowym, oraz Kurczak Sezamowo-Imbirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Ostrożnie wsadź imbir pod skórę. Kurczaka przyprawiamy 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, skórki w dół, i gotować, aż skóra jest chrupiąca, 7 protokół. Skręcić i gotować, pokryte, aż gotowane przez, o 6 protokół.
Rozgrzać olej sezamowy i nasiona w innej dużej patelni na średnim ogniu, aż nasiona są lekkie złoto, o 2 protokół.
Dodaj szpinak, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotuj, aż zwiędną. Szpinak podzielić na poszczególne talerze i podawać z kurczakiem i ryżem. Skrót: zamiast robić biały ryż, który towarzyszy temu daniu, możesz odebrać kufel z lokalnej chińskiej lub tajskiej restauracji. Lub spróbuj użyć mrożonego gotowanego ryżu z supermarketu. Wybierz brązową odmianę dla zdrowego zastrzyku pełnoziarnistego ziarna.