Kurczak Nadziewany Cytryną
Kurczak nadziewany cytryną może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 27g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, kurczaka, cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak faszerowany z cytryną, kaparami i chilli, Faszerowany Kurczak Cytrynowy Z Sosem Bazyliowym, oraz Kurczak nadziewany pieczarkami z cytrynowym risotto tymiankowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wypchaj ptaka przygotowanym farszem i natrzyj skórę oliwą z oliwek.
1 cytrynę przeciąć na pół; otwór ptaka przykryć połową cytryny i farszem (pozostałą połowę do dekoracji).
Wlać sok z drugiej cytryny na ptaka. Doprawić ptaka solą, papryką, rozmarynem i szałwią.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 1 do 2 godzin.
Zdjąć pokrywę w połowie pieczenia do brązowego. Baste często.