Kurczak na parze i grzyby Shiitake
Kurczak na parze i grzyby Shiitake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju chili, grzyby shiitake, mielonego pieprzu syczuańskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak na parze z grzybami Shiitake i Tofu, Pierogi na parze z grzybami Shiitake w zupie syczuańskiej, oraz Rosół z kurczaka z grzybami Shiitake i brokułami.
Instrukcje
Przedwczoraj wrzucić kurczaka z solą i pieprzem do średniej miski lub pojemnika. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce kurczaka na noc lub do 2 dni.
Gdy będziesz gotowy do gotowania na parze, połącz solone kawałki kurczaka z suszonymi grzybami i plasterkami imbiru w misce, która zmieści się wewnątrz parowca.
Pary na dużym ogniu, aż kawałki kurczaka są po prostu gotowane przez, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i dodać szalotki, pieprz syczuański i olej chili (w razie potrzeby). Doprawić do smaku większą ilością soli (w razie potrzeby).
Podawać na gorąco. Resztki można podgrzać w parowarze.