Kurczak motylkowy z cytryną i tymiankiem
Kurczak Butterfly z cytryną i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1108 kalorii, 75g białka, oraz 87 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, musztarda dijon, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lemon Chicken Piccata (i jak motyl piersi kurczaka), Kurczak cytrynowo-tymiankowy, oraz Kurczak Z Tymiankiem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obróć bok piersi kurczaka w dół. Użyj nożyc kuchennych, aby wyciąć kręgosłup kurczaka. Odwróć kurczaka i naciśnij go płasko dłońmi o deskę do krojenia, aby otworzyć go jak książkę.
Umieść kurczaka w dużej torbie na suwak.
Wymieszać oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego, tymianek, czosnek, skórkę z cytryny i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Zalać marynatą kurczaka i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Użyj czystego ręcznika do herbaty i przetrzyj ruszty grillowe olejem.
Wyjmij kurczaka z marynaty i umieść skórkę w dół na grillu i zamknij pokrywkę. Grilluj, aż skóra będzie ładna i złota i chrupiąca, około 15 minut.
Gdy kurczak ma ładne złote ślady grilla, włącz grilla na średnio-niskie ciepło. Odwróć kurczaka ponownie, zamknij pokrywę grilla i kontynuuj gotowanie, aż termometr osiągnie 165 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda, 20 do 25 minut dłużej. Od czasu do czasu sprawdzaj kurczaka, aby upewnić się, że nie pali się i obracaj w razie potrzeby.
Przed podaniem pokroić na 6 do 8 sztuk.
Podawać kurczaka na półmisku z prostą zieloną sałatką.
Dodaj zielenie do dużej miski.
Dodać musztardę i sok z cytryny do innej miski.
Skropić oliwą z oliwek podczas ubijania do emulgowania. SOS przyprawiamy solą i pieprzem. Wrzucić zieleninę z sosem i przenieść na talerz.