Kurczak morelowy z octem balsamicznym
Kurczak morelowy z octem balsamicznym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 55 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Kurczak i papryka z octem balsamicznym, Kurczak z octem balsamicznym i sosem Worcestershire, oraz Kurczak duszony w winie ryżowym i occie balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni z pokrywką na średnim ogniu. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem i gotować w gorącym oleju, aż na brzegach będzie złoty kolor, ale nadal różowy w środku, około 5 minut. Wymieszać cebulę i gotować jeszcze przez około 3 minuty.
Wlać ocet balsamiczny, doprowadzić go na wolnym ogniu i pozostawić do zmniejszenia na kilka minut.
Przeciąć połowę moreli na pół, pozostawiając resztę w całości.
Umieść morele na patelni i wlej bulion z kurczaka. Gotować na wolnym ogniu, następnie wymieszać z morelowymi konfiturami i tymiankiem. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż morele zmiękną, 10 do 15 protokół.
Posypać posiekaną natką pietruszki do podania.