Kurczak Mojito
Kurczak Mojito to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka oregano, kurczak, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj The Ultimate Mojito ... The Sequel-The Cherry Mojito, Karmazynowy Przypływ Mojito (Cherry Mojito), oraz Kurczak Mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń kręgosłup kurczaka nożycami do drobiu; spłaszcz kurczaka, naciskając mocno na skórę części kurczaka, aby siedział równomiernie na patelni.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Połącz wszystkie suche przyprawy i natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, szczególnie pod skórą. Włożyć do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, następnie dodać kurczaka do marynaty i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z marynaty i strząsnąć nadmiar marynaty. W dużej patelni saute na średnim lub wysokim ogniu dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Gdy olej jest gorący, umieść skórę kurczaka od strony dołu i zapieczętuj.
Gdy skóra jest złoty brązowy flip kurczaka i dodać 1/2 szklanki marynaty na patelni; umieścić patelnię w piekarniku i gotować kurczaka przez 25 minut lub aż kurczak ma wewnętrzną temperaturę 165 stopni F.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i posmaruj glazurą Mojito.
Umieść kurczaka pod brojlerem na 5 minut.
Wyjąć z brojlerów, pokroić i podawać natychmiast z większą ilością glazury z boku.