Kurczak Milanese
Kurczak Milanese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 392 kalorie, 28g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ocet balsamiczny, chleb, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), oraz Kurczak Milanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piersi kurczaka marynować w oliwie z oliwek, occie balsamicznym i czosnku w średniej misce przez 15 minut.
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj, aż uformują się okruchy średniej wielkości, około 10 impulsów. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć bułkę tartą (lub panko) do płytkiego naczynia do pieczenia lub obramowanego talerza i odstawić.
Jajko ubić w średniej misce i ułożyć mąkę na średnim talerzu. Kawałek kurczaka zanurzyć w mące, następnie jajko, a następnie bułkę tartą, lekko naciskając na kurczaka, a następnie odwracając go, aby pokryć drugą stronę. Ułóż panierowany kotlet na talerzu i powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kotlety na patelni i gotować, aż brązowy z każdej strony i gotowane przez, O 8 minut w sumie. Użyj szpatułki, aby przenieść kurczaka na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, aby osuszyć przed podaniem.
Podawać z zieleniną na boku-szpinak dla niemowląt, rukola i posiekana endywia to dobry wybór.