Kurczak miłośnika grzybów
Kurczak miłośnika grzybów to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.22 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, szalotki, oliwy z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Marinara miłośnika grzybów, Kurczak miłośnika majonezu, oraz Czosnek kochanek kurczak.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej (nie nieprzywierającej) na dużym ogniu, aż olej będzie gorący, ale nie będzie palić.
Dodać piersi z kurczaka, od góry do dołu, i gotować, aż złoty, 2 do 3 protokół. Odwróć kurczaka.
Dodaj szalotki i czosnek do patelni z kurczakiem, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie palił się, dopóki szalotki nie będą miękkie i półprzezroczyste, 3 do 4 minut.
Dodać bulion wołowy, gałązki tymianku, grzyby, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz i gotować, aż mieszanina zacznie się gotować, o 1 minutę.
Przykryć patelnię i wstawić do piekarnika.
Piec 14 do 16 minut, lub aż kurczak jest po prostu gotowane przez (pokroić w celu sprawdzenia).
Przełożyć kurczaka na talerz.
Doprawić mieszankę Grzybowo-bulionową solą i pieprzem do smaku. Warzywa podzielić na 4 obramowane talerze lub płytkie miski makaronu, na wierzch każdy z kawałkiem kurczaka i sosem łyżka na wszystko.
Dekoruj posiekanym tymiankiem i gruyere.