Kurczak meksykański i pierogi
Przepis meksykański kurczak i pierogi może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 780 kalorii, 44g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz SOS enchilada, mleko, pomidory z puszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meksykańska zupa z kurczaka z pierogami Jalapeno, Pikantne meksykańskie Chili z pierożkami z paluszkiem drobiowym, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu; gdy gorące, dodać cebulę, paprykę i czosnek i mieszać często aż kuleje, 5 do 7 minut.
Dodaj bulion, pomidory, sos enchilada i kurczaka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak nie jest już różowy w kości (wyciąć do testu), o 40 protokół.
W międzyczasie w misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i jalapeos. W małej misce, ubij masło do mleka; mieszać do mieszaniny mąki, aż dobrze wymieszane. Wrzucić ciasto w porcjach łyżki stołowej do gotującej się mieszanki z kurczaka; przykryć i gotować delikatnie, aż pierogi będą gotowane przez całą drogę (pokrojone na próbę), 10 do 12 minut.
Kadzi kurczaka, pierogi i sos równo do szerokich, płytkich misek i podawać natychmiast.