Kurczak Meksykański
Kurczak Meksykański to meksykańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 576 kalorii, 44 g białka i 30 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,78 USD za porcję. Ten przepis zachwycił 246 osób. Jeśli masz pod ręką cheddar, zupę z sera cheddar, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Podobne przepisy to kurczak meksykański, kurczak meksykański i kurczak meksykański.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię o wymiarach 13 na 9 cali sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszaj 3 rodzaje zup i pomidory. Wmieszać kurczaka.
Ułóż tortille i mieszankę kurczaka na patelni, zaczynając i kończąc na tortillach.
Posypać serem zapiekankę i piec przez 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to moje ulubione dania meksykańskie. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.