Kurczak Marsala z szałwią

Kurczak Marsala z szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz niskosolny bulion z kurczaka, importowaną marsalę, liście szałwii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kurczak Marsala ze świeżą szałwią i pieczarkami, Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, oraz Pieczony indyk z masłem szałwiowym i cebulowym oraz sosem Marsala.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Pył z mąką; wytrząsnąć nadmiar. Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać posiekaną szałwię; podsmażyć 1 minutę.
Dodać połowę kurczaka. Smażyć na brązowo i gotowane przez, o 3 protokół na stronie.
Przełożyć kurczaka na talerz. Powtórzyć z pozostałym masłem i kurczakiem. Namiot kurczak z folią.
Dodaj Marsala i bulion na patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem; łyżką polać kurczaka.