Kurczak Marsala Na Białym Ryżu
Kurczak Marsalan nad białym ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka ryżu, wody, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wolnoopalacz kurczak Marsalan i ryż, Jabłkowy kurczak Marsala z dzikim ryżem Pilaf, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut. Odstawić ryż.
W dużej misce ubić mąkę z solą, czarnym pieprzem i oregano. Delikatnie wciśnij piersi z kurczaka do mieszanki mąki, aby pokryć i strząsnąć nadmiar mąki.
Rozgrzać oliwę z oliwek i 1 łyżka masła na dużej patelni na średnim ogniu. Ułóż kurczaka na patelni i gotować, aż kurczak nie jest już różowy wewnątrz i złoty brąz na zewnątrz, 5 do 8 minut na stronie.
Odcedzić gotowanego kurczaka na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w tej samej patelni na średnim ogniu podczas skrobania wszelkie brązowe kawałki z łyżką. Mieszać w czosnku; gotować i mieszać aż pachnące.
Dodać grzyby, gotować i mieszać, aż będą miękkie i uwolnią swój płyn, o 10 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem, następnie wymieszać z winem Marsala i bulionem z kurczaka.
Przenieść kurczaka z powrotem na patelnię, i sos łyżka na kawałki kurczaka. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zagęszczony, o 5 minut więcej.
Kurczaka i sos podawać na gotowanym ryżu.