Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 42g białka, oraz 40 g tłuszczu. Mieszanka Marsali, piersi kurczaka obrane ze skóry i bez kości, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 1 Łyżkę. masło w małej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać 2/3 Puchar pekan, i gotować, mieszając często, 4 do 5 minut lub aż tosty i pachnące.
Mąka proces i pozostałe 1/3 szklanki pekan w robocie kuchennym, aż drobno zmielone; umieścić mieszaninę mąki w dużej płytkiej misce.
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala, za pomocą wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka do mięsa.
Kurczaka posypać solą i pieprzem; lekko posmarować mieszanką mąki.
Roztopić pozostałe 2 łyżki. masło z oliwą z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać kurczaka, i gotować 2 do 3 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor i gotowe.
Dodaj grzyby i szalotki na patelni; smażyć 3 protokół lub aż grzyby będą miękkie.
Dodaj bulion i Marsala na patelni, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż sos jest lekko zagęszczony. Powrót kurczaka na patelnię, i gotować 1 do 2 minut lub do dokładnie ogrzane.
Kurczaka przełożyć na półmisek; wymieszać Grzybowo-Marsalę z kurczakiem, posypać natką pietruszki i prażonymi orzechami pekan.