Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 45g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, mąki, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
Umieść 3 łyżki masła w małej szklance miarki. Masło mikrofalowe W średniej-wysokiej 45 sekund lub do stopienia.
Odstawić 1 minutę. Odtłuścić pianę z powierzchni i wyrzucić. (
Mieszanina pojawi się oddzielone.)
Wlać roztopione masło przez drobne sito na małej misce i wyrzucić mleko stałe. Masło klarowane odstawić na bok.
Rozgrzać dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodać grzyby, szalotki i czosnek. Gotować 3 minuty lub aż wilgoć odparuje; usunąć mieszaninę grzybów z patelni. Odstawić.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Posypać obie strony kurczaka 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieść mąkę w płytkim naczyniu; połówki piersi kurczaka w mące.
Dodaj klarowane masło do patelni i umieść na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni. Powrót mieszaniny grzybów do patelni; dodać bulion i Marsala, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zredukowana do 1 filiżanki. Wymieszać z groszkiem; gotować 1 minutę.
Dodaj 1 łyżkę masła, pół na pół, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, mieszając, aż masło się rozpuści. Powrót kurczaka na patelnię; gotować aż do całkowitego ogrzania.
Podawać kurczaka i sos na makaronie.