Kurczak marokański z zielonymi oliwkami i cytryną

Marokański Kurczak z zielonymi oliwkami i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 99g białka, 84g tłuszczu, oraz w sumie 1212 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, regularne cytryny, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Marokański Z Zielonymi Oliwkami I Cytryną, Marokański Kurczak Z Zielonymi Oliwkami I Konserwowaną Cytryną, oraz Kurczak marokański z zielonymi oliwkami.
Instrukcje
1 cytrynę pokroić na 8 klinów. Wyciskaj sok z drugiej cytryny do miary2 łyżki stołowe; Ustaw kliny i sok na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i posypać solą ikra; smażyć na złoty kolor, około 8 minut.
Dodaj następne 5 składników; wymieszaj 1minutę.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Posypać solą i pieprzem; dodać do patelni.
Dodaj cytrynowe kliny. Przykryć, zmniejszyć tomedium ciepła niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jestgotowane przez, obracając od czasu do czasu, 25to 30 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodać oliwki i 2 łyżki soku z cytryny toskillet. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować, aby lekko zgęstnieć, około 5 minut. Przyprawa z solą i pieprzem.