Kurczak marokański z oliwkami
Marokański Kurczak z oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 46g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz Greckie oliwki, złotą mąkę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak marokański z cytryną i oliwkami, Marokański kurczak cytrynowy z oliwkami, oraz Marokański Kurczak Cytrynowy Z Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszaj kolendrę, paprykę, kminek, sól, kurkumę, imbir i czosnek. Rub mieszaninę ze wszystkich stron kurczaka.
Kurczaka posmarować mąką.
Umieścić kurczaka w ungreased prostokątne naczynie do pieczenia, 13x9x2 cali. Wymieszać wodę, sok z cytryny i granulki bulionu; polać kurczakiem.
Dodać oliwki i plasterki cytryny.
Piec ok. 1 godziny, od czasu do czasu polewając kurczakiem ciecz, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy przycinane będą najgrubsze kawałki.