Kurczak Marokański Z Kuskusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego kurczaka z kuskusem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka ząbków czosnku, olej słonecznikowy, jasny miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak marokański z kuskusem, Marokański kurczak i kuskus, oraz Kuskus Z Kurczaka Po Marokańsku.
Instrukcje
Porcje kurczaka smażyć na maśle i oleju na złoty kolor.Skręć.
Dodaj cebulę, czosnek, przyprawy, sól, sok pomarańczowy i 300 ml wody.Przykryć i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Kuskus wymieszać z solą i 350 ml wody.Pozostawić do namoczenia na 5 minut.
Dodaj resztę składników do kuskusu.Wyłóż parowiec papierem smar-pianka i łyżka Cous Cous cali.
Umieść na kurczaku i gotuj na parze przez 10 minut.
Wyjąć parowiec, wymieszać miód z płynem z kurczaka i gotować szybko przez 3-4 minuty. (W tym momencie mieszałam w 1 łyżeczce mąki kukurydzianej wymieszanej z niewielką ilością wody w celu zagęszczenia sosu).
Kurczaka podawać na wierzchu kuskusu i polać odrobiną sosu.