Kurczak mamy Locke ' a
Kurczak mamy Locke jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka bez kości, cukier, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mama ' s Chicken Pot Pie, Kurczak Mojito mamy, oraz Rosół mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z kurczaka. W plastikowej torbie na żywność połącz kurczaka, sos sojowy, cukier, czosnek i pieprz; uszczelnij.
Odstawić 10 do 15 minut, obracając torebkę od czasu do czasu.
W 2-do 2 1/2-quart patelni, połączyć ryż i 3 1/3 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż większość wody zostanie wchłonięta, 7 do 10 minut. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 10 do 15 minut dłużej.
Ustaw 11-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś kurczaka z marynaty i umieść na patelni. Gotować kurczaka, obracając się do brązowego z obu stron, aż nie będzie już różowy w najgrubszej części (wyciąć do testu), w sumie 6 do 8 minut. Wyjąć kurczaka i ustawić na talerzu; zachować ciepło.
Na patelnię wlać pozostałą marynatę i 1/4 szklanki wody. Mieszać na dużym ogniu do wrzenia.
Kurczaka podawać z ryżem; udekorować cebulą. Zaoferuj marynatę na łyżkę ryżu i kurczaka.