Kurczak z limonką i imbirem może być po prostu bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Za 1,78 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 202 kalorie , 26 g białka i 7 g tłuszczu . Mieszanka oliwy z oliwek, soli, pomidorów śliwkowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53% . Ten wynik jest dobry. Polędwiczki z kurczaka limonkowo-imbirowego , kurczak kokosowo-imbirowo-limonkowy i chrupiące udka z kurczaka imbirowo-limonkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sok z limonki, czosnek, imbir, czerwoną paprykę i sól, jeśli to konieczne; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 2-4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2
W międzyczasie połącz wszystkie składniki salsy; przykryć i przechowywać w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby Przyrodzenia
3
Wyrzucić marynatę. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż kurczaka przez około 10 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala