Kurczak Kung Pao
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka Kung Pao. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka mielonego pieprzu syczuańskiego, oleju sezamowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1050 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynować kurczaka: w średniej misce, wymieszać razem sos sojowy, wino ryżowe, i skrobia kukurydziana, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Dodać kurczaka i delikatnie wymieszać, aby płaszcz.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
Przygotuj sos: w innej misce, połączyć blackvinegar, sos sojowy, sos hoisin, olej sezamowy, cukier, skrobia kukurydziana, i pieprz Syczuan. Mieszaj, aż cukier i skrobia kukurydziana rozpuszczą się i odstawić.
Może być konieczne włączenie wentylatora wyciągowego kuchenki, ponieważ smażenie suszonych chili na dużym ogniu może być trochę zadymione.
Podgrzej wok lub dużą patelnię na dużym ogniu, aż koralik wody skwierczy i odparuje w kontakcie.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować, aby pokryć bazę.
Dodać chili i smażyć przez około 30 sekund, lub do momentu, gdy chili właśnie zaczęły czernieć i olej jest lekko pachnący.
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż Nie różowy, 2 do 3 protokół.
Dodać białka scallion, czosnek, i imbir i Stir-smażyć przez około 30 sekund.
Wlać sos i wymieszać, aby pokryć pozostałe składniki. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi i gotować przez kolejne 1 do 2 protokół.
Przenieść do talerza służącego, posypać zieleniną scallion na górze, i służyć.
Przedruk za zgodą Chińskiej książki kucharskiej na wynos autorstwa Diany Kuan, © 2012 Ballantine Books
Diana Kuan, jest pisarką kulinarną i instruktorką gotowania, która uczyła chińskiego gotowania w Pekinie i Nowym Jorku. Jej teksty na temat żywności i podróży pojawiły się między innymi w Boston Globe, Gourmet, Food & Wine i Time Out New York. Pojawiła się w programie CBS Early Show i innych mediach. Jest autorką bloga www.appetiteforchina.com, która ma ponad 6,5 miliona odsłon i uczy chińskiego gotowania w Whole Foods oraz w Institute for Culinary Education (ICE) w Nowym Jorku, gdzie obecnie mieszka.