Kurczak kukurydziany ze świeżą salsą brzoskwiniową
Kurczak z mąki kukurydzianej ze świeżą salsą brzoskwiniową może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 352 kalorie, 33g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, brzoskwinie, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak kukurydziany z salsą brzoskwiniową, Świeża Salsa Brzoskwiniowa, oraz Świeża Salsa Brzoskwiniowa.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki salsy. Przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
W płytkim naczyniu wymieszać mąkę kukurydzianą, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Kurczak z mieszanką mąki kukurydzianej.
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować kurczaka w oleju 15 do 20 minut, obracając raz, aż sok jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (170ºF).