Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo

Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo
Need a dairy free main course? Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 50g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kiełbasę andouille, pastę pomidorową, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Krewetki, kurczak i Andouille Gumbo, Krewetki i Andouille Gumbo, oraz Krewetki Gumbo z kiełbasą Andouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, ciężkiej doniczce podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek i skrzydełka z kurczaka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż skrzydełka kurczaka są rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
3
Dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół. Powoli wlać bulion, mieszając drewnianą łyżką, aby uwolnić rumiane kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
4
Dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Przetrzyj powierzchnię wywaru, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
StadoStado
5
Dodać nogi kurczaka do bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż są gotowane przez, o 40 protokół. Odcedzić wywar do żaroodpornej miski i przełożyć udka kurczaka na duży talerz. Gdy nogi są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, usuń mięso i wyrzuć skórę i kości. Rozerwać mięso na 2-calowe kawałki i odstawić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zasobu i zachować zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
StadoStado
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance wymieszaj pozostałe 2/3 szklanki oleju roślinnego z mąką, aż będzie gładka. Gotować olej i mąkę na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż do uzyskania głębokiej brązowej zasmażki, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodać czosnek, białka scallion, seler, cebula, zielona papryka i drobno posiekaną kiełbasę andouille. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
Zielony PieprzZielony Pieprz
WarzywaWarzywa
Zielona CebulaZielona Cebula
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Dodaj tymianek, cayenne, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
9
Dodaj pozostałą 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotuj, mieszając, przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym magazynie. Dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu szumiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodać okra i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
11
Dodaj zarezerwowane rozdrobnione kurczaka i rundy andouille i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Doprawić gumbo solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
GumboGumbo
12
Dodaj krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Wyłączyć ciepło i niech gumbo stać na kilka minut. Wymieszać w proszku fil i zieleni scallion i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KrewetkiKrewetki
GumboGumbo

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia22
Magazyn