Kurczak-koper włoski-ziemniaki Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kurczaka-koper włoski-ziemniaki Au Gratin spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 443 kalorie, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Kurczak-koper włoski-ziemniaki Au Gratin, Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków.
Instrukcje
Pędzel 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z 1 łyżeczką zmiękczonego masła; posypać czosnek w dnie naczynia. Odstawić.
Odciąć łodygi z cebulek kopru włoskiego w promieniu 1 cala od żarówki; zarezerwować 1/4 szklanki pierzastych liści i wyrzucić łodygi.
Odciąć i wyrzucić dno cebulek.
Przetnij żarówkę wzdłuż na ćwiartki; usuń rdzeń.
Pokrój każdą ćwiartkę w poprzek na plastry o grubości około 1/4 cala, aby uzyskać około 4 filiżanek.
Rozgrzać piekarnik do 191°. w 12-calowej patelni, roztopić pozostałe masło na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, posypać solą i pieprzem. Gotować i mieszać około 4 protokół.
Dodać koper włoski; gotować i mieszać 4 minuty dłużej. Przykryć; zdjąć z ognia.
Ułóż 1/2 plastrów ziemniaka w naczyniu do pieczenia. W małej misce wymieszać sos Alfredo, mleko i 2 łyżki liści kopru włoskiego.
Wlać 1/2 mieszanki sosu na ziemniaki w naczyniu; top z 1 szklanka sera szwajcarskiego. Łyżka mieszanki kurczaka równomiernie na ser. Top z pozostałych ziemniaków; naciśnij, aby mieszanina płaska.
Pozostałą mieszankę sosu wlać na wierzch.
Posypać pozostałym 1 szklanką szwajcarskiego sera.
Przykryć folią; piec 1 godzinę. Odsączyć; posypać parmezanem.
Piec 25 do 30 minut dłużej lub do ziemniaków są miękkie po przekłuciu widelcem.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Dekoruj pozostałymi liśćmi kopru włoskiego.