Kurczak Kokosowy Po Tajsku
Kurczak kokosowy w stylu tajskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 31g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, piernik, Serrano chili, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać gingerroot można śledzić to danie główne z Gingerbread Cookie Bites (przepis bezglutenowy*) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski Kokosowy Rosół, Kurczak po tajsku limonkowo-kokosowy, oraz Tajski rosół z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym [Tom Kha Gai] dla podobnych receptur.
Instrukcje
W nonstick wok lub 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na dużym ogniu.
Dodać kurczaka; stir-fry 2 do 3 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Dodaj skórkę z limonki, piernik, czosnek, chili i kolendrę; smażyć 1 minutę.
Polej kurczaka mlekiem kokosowym. Wymieszać z brązowym cukrem, solą, sosem sojowym, strąkami grochu i papryką. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać z pomidorem.
Łyżka do płytkich misek do serwowania; wierzch z bazylią.