Kurczak Kokosowy
Kurczak kokosowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 249 kalorii, 24g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, połówki piersi kurczaka, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kokosowy kurczak pieczony z kokosowym mango lepki ryż, Grillowany kurczak limonkowo-kokosowy z ryżem kokosowym, oraz Tajskie szaszłyki z kurczaka kokosowego z ryżem kokosowym.
Instrukcje
Używając wałka do ciasta, wbijaj kurczaka między 2 arkusze papieru woskowego, aż będą miały jednolitą grubość.
Rozgrzać olej, czosnek, i pieprz czerwony płatki w dużej patelni na średnim ogniu, aż olej mieni się i brązy czosnkowe. (Nie spal czosnku.)
Dodać piersi z kurczaka i gotować, aż złoty, 3 do 5 protokół z każdej strony.
Dodaj sól, pieprz, mleko kokosowe i skórkę z limonki i sok. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 3 minuty dłużej lub aż kurczak jest przetargu widłowego.
Kurczaka wyjąć na półmisek i ogrzać. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować sos, aż zgęstnieje lub syropu, 3 do 5 protokół.
Ubijamy sos rybny i polewamy sosem kurczaka.