Kurczak Kijów
Kurczak w Kijowie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1101 kalorii, 93g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ostrzy szczypiorek, olej roślinny, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1 1/2 cala oleju roślinnego na średnim ogniu. Olej musi być 360 stopni F do smażenia. Jeśli nie masz termometru do smażenia, dodaj kostkę białego chleba do gorącego oleju. Jeśli chleb brązowieje w liczbie 40, olej jest gotowy.
Pokryj powierzchnię roboczą woskowanym papierem. Ułóż piersi na papierze. Motyl Małe piersi z kurczaka, pokroić w miąższ i w poprzek, ale nie przez pierś i otworzyć je. 6-uncja cienkie wycięte piersi mogą być po prostu usunięte z opakowania i ułożone na woskowanym papierze. Mięso z piersi przykryć drugą kartką woskowanego papieru. Funt się kotlety do 1/4-cala grubości z małej patelni ciężkiej lub młotkiem gumy. Uważaj, aby nie rozerwać mięsa.
Zwiń woskowany papier i piersi i odstaw na bok.
Połącz posiekane zioła na desce do krojenia z posiekanym czosnkiem.
Pokroić 4 (1 1/2 łyżki) kawałki zimnego masła i obficie pokryć każdy kawałek mieszanką czosnku ziołowego.
W 3 jednorazowych puszkach na ciasto wyłożyć mąkę, jajka ubite odrobiną zimnej wody i bułkę tartą. Odkryj kurczaka i wyciśnij klin cytryny na piersi. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Na każdym kawałku kurczaka położyć kawałek masła pokryty ziołami. Owinąć i zwinąć kotlety szczelnie w górę i na kostkach masła. Wyrzucić puszki ciasta używane do panierowania. Bezpieczny faszerowany kurczak z wykałaczkami.
Nadziewane piersi zawijamy w mąkę, następnie jajko, następnie bułkę tartą.
Smażyć wiązki Kijów 7 do 8 minut z każdej strony, aż głęboko złoty kolor na całej.