Kurczak Kijów
Kurczak Kijów wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 10g białka, oraz 28g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, pieprzu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce; mieszaj do wymieszania. Kształt mieszaniny masła w 3-calowy kij; przykryć i zamrozić 45 minut lub do firmy.
Umieść kurczaka między dwoma arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Pokrój patyczek masła na 6 patów; umieść 1 pat na środku każdej połowy piersi kurczaka; złóż długie boki kurczaka na maśle, złóż końce i zabezpiecz drewnianymi kostkami.
Połączyć jajko i wodę, dobrze mieszając. Pogłębiać każdą bułkę z kurczaka w mące, zanurzać w mieszaninie jaj i pogłębiać w bułce tartej. Przykryć i schłodzić rolki od 1 do 8 godzin.
Rozgrzać 1/2 szklanki oleju do 350 na dużej patelni; smażyć kurczaka w gorącym oleju 3 minut lub aż rumiane, obracając się do brązowych rolek równomiernie.
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia; piec w 350 przez 16 do 18 minut.