Kurczak, Karczoch i fasola Cannellini Spezzatino

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka, karczocha i fasoli Cannellini Spezzatino. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, liść laurowy, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smaczna sałatka z kurczakiem, fasolą Cannellini i karczochem, Dip z karczocha i fasoli Cannellini, oraz Chicken and Cannellini Bean Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W ciężkim rondlu 5 lub 6 quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, często mieszając, aż brązowy i chrupiące, o 6 do 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej zdjąć naleśnik i osuszyć na papierowych ręcznikach. Odstawić.
Dodaj marchew, seler, cebula, czosnek, 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół. Wymieszaj bulion z kurczaka, bazylią, pastą pomidorową, tymiankiem i liściem laurowym.
Dodaj kurczaka i naciśnij w dół, aby zanurzyć. Doprowadzić płyn do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięty, obracając kurczaka i mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut.
Dodać karczochy i fasola cannellini i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez i ciecz zmniejszyła się nieznacznie, o 10 do 15 protokół.
Wyjąć kurczaka i ostudzić przez 5 minut. Wyrzucić kości i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa. Powrót mięso do rondla i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż do ogrzania.
Usunąć liść laurowy i wyrzucić. Spezzatino doprawić solą i pieprzem do smaku.
Kadzi spezzatino do misek i udekorować gotowaną pancettą.