Kurczak Jukatan w czerwonym sosie sezamowym
Kurczak Jukatan w czerwonym sosie sezamowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1176 kalorii, 76g białka, oraz 72 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, tortille kukurydziane, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane szaszłyki z kurczaka z jukatanem z sosem orzechowo - Czerwonym Chile, Kurczak Jukatan, oraz Yucatán-Przyprawiony Kurczak.
Instrukcje
W średniej misce moczyć chili i rodzynki w 1 szklance gorącej wody przez 20 minut.
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu i brązowy kurczaka, aż złoty, o 3 do 4 minut na stronie (zrobić w dwóch partiach, jeśli to konieczne).
Wyjąć kurczaka i zalać olejem.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj kurczaka, chili, rodzynki, i wszystkie pozostałe składniki. Mieszaj. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 35 do 45 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez, obracając dwa razy podczas gotowania.
Usuń kurczaka z patelni i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Umieść sos w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i udekorować dodatkowymi sezamem.
Podawać z prażonymi tortillami kukurydzianymi lub zwykłym białym ryżem, w razie potrzeby.