Kurczak jamajski z salsą Mango
Przepis jamajski Kurczak z salsą Mango może zaspokoić Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.43 za porcję. To danie główne ma 269 kalorii, 37g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pieprzu, jamajski jerk przyprawy, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony jamajski kurczak Jerk z salsą Mango, Jamaican Jerk Salsa z łososiem i ananasem Mango, oraz Grillowane jamajskie kotlety wieprzowe z salsą Mango.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posypać przyprawy i 1/4 łyżeczki soli równomiernie kurczaka. Kurczak w sprayu do gotowania.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Podczas gotowania kurczaka, połączyć 1/4 łyżeczki soli, kolendra, i pozostałe składniki.
Podawać salsę z kurczakiem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.