Kurczak jabłkowo-żurawinowo-szałwiowy jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 31g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, zmieloną szałwię, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żurawina i szałwia Jabłko brązowy Bettie, Bezglutenowy makaron Penne z kiełbasą drobiową, szałwią i sosem jabłkowym, oraz Marchew Z Szałwii Żurawinowej.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. W 1 1/2-quart rondel, roztopić galaretkę i masło na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać jabłko, seler i żurawinę; zdjąć z ognia.
W płytkim naczyniu, mix Bisquick mix, szałwia i tymianek. W innym płytkim naczyniu umieść wodę. Zanurz kurczaka w wodzie, a następnie pokryj mieszanką Bisquick. Spray 10-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu. Gotować kurczaka na patelni 6 do 8 minut, obracając raz, aż powłoka jest brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mieszanka Do Pieczenia
Cały Kurczak
Tymianek
Woda
Szałwia Lekarska
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieścić kurczaka w ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia. Łyżka mieszanki żurawinowej nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
4
Piec 40 do 45 minut lub do soku z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (170°F).