Przepis Indyjski Kurczak Curry (Murgh Kari) jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, połówki piersi kurczaka, olej kuchenny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, oraz Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai).
Instrukcje
1
Piersi kurczaka posypać 2 łyżeczkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Sól
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu; częściowo gotować kurczaka w gorącym oleju w partiach, aż całkowicie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Rumiane piersi kurczaka przełożyć na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
4
Zmniejszyć ogień pod patelnią do średnio wysokiej; dodać cebulę, czosnek, i imbir do oleju pozostałego na patelni i gotować i mieszać, aż cebula zamienia półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać curry, kminek, kurkuma, kolendra, cayenne, i 1 łyżka wody do mieszaniny cebuli; pozostawić do podgrzewania razem przez około 1 minutę podczas mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Kolendra
Kurkuma
Mielony Pieprz Cayenne
Czosnek
Imbir
Kminek
Cebula
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wymieszać pomidory, jogurt, 1 łyżka posiekanej kolendry i 1 łyżeczka soli do mieszaniny. Powrót piersi kurczaka na patelnię wraz z soków na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Kolendra
Pomidor
Jogurt
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wlać 1/2 szklanki wody do mieszaniny; doprowadzić do wrzenia, obracając kurczaka do Płaszcz z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
SOS
Woda
7
Posypać garam masala i 1 łyżka kolendry na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Kolendra
Cały Kurczak
8
Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w środku i soki uruchomić jasne, o 20 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.