Kurczak Indyjski Curry (Murgh Kari)
Przepis Indyjski Kurczak Curry (Murgh Kari) jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, połówki piersi kurczaka, olej kuchenny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, oraz Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai).
Instrukcje
Piersi kurczaka posypać 2 łyżeczkami soli.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu; częściowo gotować kurczaka w gorącym oleju w partiach, aż całkowicie rumiane.
Rumiane piersi kurczaka przełożyć na talerz i odstawić.
Zmniejszyć ogień pod patelnią do średnio wysokiej; dodać cebulę, czosnek, i imbir do oleju pozostałego na patelni i gotować i mieszać, aż cebula zamienia półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać curry, kminek, kurkuma, kolendra, cayenne, i 1 łyżka wody do mieszaniny cebuli; pozostawić do podgrzewania razem przez około 1 minutę podczas mieszania.
Wymieszać pomidory, jogurt, 1 łyżka posiekanej kolendry i 1 łyżeczka soli do mieszaniny. Powrót piersi kurczaka na patelnię wraz z soków na talerzu.
Wlać 1/2 szklanki wody do mieszaniny; doprowadzić do wrzenia, obracając kurczaka do Płaszcz z sosem.
Posypać garam masala i 1 łyżka kolendry na kurczaka.
Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w środku i soki uruchomić jasne, o 20 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Posypać sokiem z cytryny do podania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.