Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy i pieczarkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka imbirowo-sezamowego z Bok Choy i grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 281 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.21 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bok choy, skrobia kukurydziana, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy, cebulą i pieczarkami, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim słoiku wymieszaj bulion z kurczaka z sosem sojowym, sherry, cukrem, rozpuszczoną skrobią kukurydzianą, octem ryżowym, olejem sezamowym i pokruszoną czerwoną papryką i dobrze wstrząśnij.
W dużej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżeczki oleju rzepakowego, aż się połysk.
Dodać boczniaki i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i miękkie, o 6 protokół.
Przenieść grzyby na duży talerz.
Dodaj kolejne 2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni. Przyprawić kawałki piersi kurczaka obficie solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą złote i ledwo gotowane przez, o 4 protokół.
Kawałki kurczaka przełożyć na talerz z boczniakami.
Dodaj 1 łyżka oleju rzepakowego na patelni wraz z bok choy i papryką i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące przetargu, o 3 protokół.
Przenieść warzywa na talerz.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni wraz z imbirem i czosnkiem i gotować, mieszając, tylko do pachnące, o 1 minutę. Powrót kurczaka i warzyw na patelnię. Wstrząsnąć sosem i dodać go do patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty.
Przełożyć kurczaka i warzywa do miski i podawać.