Kurczak imbirowo-Limonkowy z ryżem kokosowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak imbirowo-Limonkowy z ryżem kokosowym może być świetnym przepisem. Na 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 643 kalorie, 42g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 104 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, olej sezamowy, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Prosty letni Kurczak z bazylią Curry z kokosowym ryżem imbirowo-limonkowym, Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym, oraz Kurczak Kokosowy Imbir Limonka.
Instrukcje
W szklanej misce wymieszaj kostki piersi kurczaka z sokiem z limonki, skórką z limonki i startym imbirem.
Niech marynować przez około 20 protokół.
W średnim rondlu, połączyć mleko kokosowe i cukier na średnim ogniu. Przynieś na wolnym ogniu. Wymieszaj ryż jaśminowy, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj szczelnie przykryte przez około 20 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Zdjąć z ognia i puch ryżu widelcem; przykryć i ogrzać.
Na dużej patelni lub wok, rozgrzać olej sezamowy na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i marynatę. Smażyć, aż kurczak będzie ładnie rumiany, o 3 protokół.
Skropić miód na kurczaka i nadal mieszać-smażyć przez kolejną minutę lub tak, uważając, aby nie pozwolić miód palić.
Zdjąć z ognia i posypać kokosem.
Podawać na gorąco z ryżem kokosowym na boku.