Kurczak i stek Fajitas
Kurczak i stek Fajitas to meksykański przepis, który służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 388 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 172 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, sok pomarańczowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 5 godzin i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Margarita Fajitas: świetny ze stekiem, kurczakiem lub krewetkami, Fajitas de Carne (stek Fajitas), oraz La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce połącz sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, sok z limonki, skórkę z limonki, nektar z agawy (lub brązowy cukier, jeśli używasz), czosnek, oregano, chili w proszku i 1/2 łyżeczki soli.
Wlać mieszaninę do zamykanego worka o pojemności 1 galona.
Dodać piersi kurczaka, udka kurczaka i stek i przechowywać w lodówce przez 4 godziny, obracając mięso od czasu do czasu. Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć mięso z worka i doprawić solą. Zamów marynatę.
Grilluj piersi kurczaka przez 6 do 8 minut z każdej strony i udka kurczaka przez 8 do 10 minut z każdej strony lub do ugotowania. Grilluj stek przez 5 do 6 minut z każdej strony dla średnio dobrze. Pozostawić mięso do odpoczynku na 10 minut przed krojeniem.
W międzyczasie, umieścić marynatę w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu (w celu zabicia bakterii). Gotować przez 5 minut, aż lekko zgęstnieje. Pokroić mięso na kawałki o grubości 1/4 cala i włożyć do misek do serwowania.
Ugotowaną marynatę zalać mięsem i wymieszać, aż się pokryje.
Mięso podawać w ciepłych tortillach.
W małej misce połącz sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, sok z limonki, skórkę z limonki, nektar z agawy (lub brązowy cukier, jeśli używasz), czosnek, oregano, chili w proszku i 1/2 łyżeczki soli.
Wlać mieszaninę do zamykanego worka o pojemności 1 galona.
Dodać piersi kurczaka, udka kurczaka i stek i przechowywać w lodówce przez 4 godziny, obracając mięso od czasu do czasu. Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć mięso z worka i doprawić solą. Zamów marynatę.
Grilluj piersi kurczaka przez 6 do 8 minut z każdej strony i udka kurczaka przez 8 do 10 minut z każdej strony lub do ugotowania. Grilluj stek przez 5 do 6 minut z każdej strony dla średnio dobrze. Pozostawić mięso do odpoczynku na 10 minut przed krojeniem.
W międzyczasie, umieścić marynatę w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu (w celu zabicia bakterii). Gotować przez 5 minut, aż lekko zgęstnieje. Pokroić mięso na kawałki o grubości 1/4 cala i włożyć do misek do serwowania.
Ugotowaną marynatę zalać mięsem i wymieszać, aż się pokryje.
Mięso podawać w ciepłych tortillach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.