Kurczak i Polenta z korzeniem selera i szałwii wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 4,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 886 kalorii, 30g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli, czosnek, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem, Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, oraz Kurczak z Puree z korzenia selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 4-ćwiartowej patelni z sosem, przynieś 4-ćwiartkową wodę do wrzenia i ubijaj polentę w stałym strumieniu. Gdy cała polenta zostanie dodana, pociągnij garnek do przodu i kontynuuj mieszanie drewnianą łyżką. Gdy gęsta jak stopiona lawa, wlać do 8 cala przez 10 cala patelni do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Tymczasem piersi kurczaka podzielić i pokroić na 3 kawałki. Wyrobić kawałki w sezonowanej mące. Następnie zagrzebać wątróbki z kurczaka w przyprawionej mące. W dużym holenderskim piecu o grubym dnie podgrzewaj olej do czasu palenia. Najpierw brązowe kawałki piersi, a następnie wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodać wątróbki, cebula i korzeń selera i gotować, aż złoty kolor, o 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj wino, sos pomidorowy i szałwię i powrót kawałki kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować 20 minut, lub aż kawałki piersi są prawie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/2 Gałązki Rozmarynu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Pokrój chłodną polentę w kostkę 1/2 cala i dodaj do garnka. Gotować kolejne 10 minut, doprawić solą i pieprzem i podawać z selerem naciowym tortino.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.