Kurczak i Polenta z korzeniem selera i szałwii wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 4,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 886 kalorii, 30g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli, czosnek, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem, Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, oraz Kurczak z Puree z korzenia selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 4-ćwiartowej patelni z sosem, przynieś 4-ćwiartkową wodę do wrzenia i ubijaj polentę w stałym strumieniu. Gdy cała polenta zostanie dodana, pociągnij garnek do przodu i kontynuuj mieszanie drewnianą łyżką. Gdy gęsta jak stopiona lawa, wlać do 8 cala przez 10 cala patelni do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Biały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Tymczasem piersi kurczaka podzielić i pokroić na 3 kawałki. Wyrobić kawałki w sezonowanej mące. Następnie zagrzebać wątróbki z kurczaka w przyprawionej mące. W dużym holenderskim piecu o grubym dnie podgrzewaj olej do czasu palenia. Najpierw brązowe kawałki piersi, a następnie wyjąć na talerz.
Dodaj wino, sos pomidorowy i szałwię i powrót kawałki kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować 20 minut, lub aż kawałki piersi są prawie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Pokrój chłodną polentę w kostkę 1/2 cala i dodaj do garnka. Gotować kolejne 10 minut, doprawić solą i pieprzem i podawać z selerem naciowym tortino.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).