Kurczak i pierogi w stylu południowym
Need a dairy free main course? Kurczak w stylu południowym i pierogi mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów Południowej żywności. Jeśli masz skrócenie, tymianek, sól i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Kurczak i pierogi w stylu południowym, Kurczak i pierogi w stylu południowym, oraz Kurczak I Pierogi W Stylu Południowym.
Instrukcje
W ciężkim garnku z pokrywką umieść kurczaka, cebulę, cytrynę, sól, pieprz, wodę, liść laurowy i tymianek. Dusić na małym ogniu do miękkości, około 1 godziny.
Kurczaka lekko ostudzić w garnku, następnie wyjąć i zdjąć mięso z kości. Odrzuć kości i skórę i w razie potrzeby usuń nadmiar tłuszczu z bulionu. Wyrzucić cebulę, cytrynę i liść laurowy. W razie potrzeby dobrze wypłukać garnek. Powrót bulion i kawałki kurczaka do garnka. Dusić na małym ogniu podczas robienia pierogów.
Aby pierogi: w średniej misce do mieszania pokroić na mąkę i sól. Wymieszać w 1/4 szklanki wody (więcej w razie potrzeby), aby uformować miękkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na mące, wałkiem do ciasta, aż będzie bardzo cienkie.
Pokrój na paski o szerokości 1 cala za pomocą noża lub noża do pizzy. Tear off 1 cal długie kawałki z tych pasków i spadek do gotującego się bulionu i mięsa kurczaka. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut bez pokrywki, a następnie 10 minut Więcej z pokrywką.