Kurczak i pierogi

Kurczak i pierogi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i pierogów. Jedna porcja zawiera 1610 kalorii, 61g białka, oraz 83g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Mieszanka koperku, mąki, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Pierogi z kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól i pieprz połączyć. Kurczak zagrzebać w przyprawionej mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
W dużym garnku podgrzać trochę oliwy na średnim ogniu i zapiekać kurczaka partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni. Gdy cały kurczak zostanie usmażony, odstaw go do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, i podsmażyć pory, szalotki, marchew, i seler dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj smażone warzywa, liść laurowy, tymianek, jabłecznik, wywar z kurczaka i sól do garnka z kurczakiem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Pierogi ułożyć na 12 porcji na wierzchu kurczaka w garnku. Przykryć i dusić przez 12 minut, aż pierogi będą pulchne i całkowicie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Podajemy duszonego kurczaka z kluskami i sokami z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Umieść kości kurczaka na blasze do pieczenia i piecz przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
W dużym garnku umieść pieczone kości kurczaka i wodę. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia. Usuń tłuszcz i pianę z powierzchni wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj warzywa, zioła, pieprz, i czosnek. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny. Odcedzić kolbę przez drobny sitko siatkowe. Przechowywać w lodówce przez 5 dni lub zamrażać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Przesiać razem mąkę, mąkę kukurydzianą, koperek, jeśli używasz, proszek do pieczenia, musztardę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodać śmietanę i wymieszać, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznikjabłecznik2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocały czarny pieprzcały czarny pieprz6marchew, połówki wzdłuż i w plasterkachmarchew, połówki wzdłuż i w plasterkach2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.marchew posiekana (omarchew posiekana (o1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łodygi selera, posiekane (ołodygi selera, posiekane (o2łodygi selera naciowego z liśćmi, pokrojone w plastryłodygi selera naciowego z liśćmi, pokrojone w plastry2kilogramykości kurczaka, dobrze wypłukanekości kurczaka, dobrze wypłukane2kilogramyczęści kurczaka (nogi, uda i piersi)części kurczaka (nogi, uda i piersi)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomusztarda suchamusztarda sucha2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanamąkamąka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży koperek, opcjonalnieposiekany świeży koperek, opcjonalnie1sprigposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.por, pokrojony (opor, pokrojony (o6pory, tylko białe części, cienko pokrojonepory, tylko białe części, cienko pokrojone6511 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejasny kremjasny krem6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do smażenia i smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia i smażenia4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula posiekana (ocebula posiekana (o3gałązkipietruszka włoska świeżapietruszka włoska świeża1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkuliście tymianku, posiekaneliście tymianku, posiekane5Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn