Kurczak i chorizo Paella
Kurczak i chorizo Paella może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken & Chorizo Paella, Kurczak-Chorizo Paella, oraz Jeden garnek kurczaka i Paella Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i zalać mąką. Ciepła 1 Łyżka. olej w dużej, głębokiej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować kurczaka, aż rumiane ze wszystkich stron, o 6 minut w sumie.
Rozgrzać pozostały olej na patelni i dodać cebulę i czosnek. Gotować, mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać chorizo i gotować, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać z ryżem, bulionem, pomidorami i 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia, dodać kurczaka, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż ryż jest miękki i kurczak jest gotowane przez, 10 do 12 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać z groszkiem, przykryć i odstawić, aż groszek się ogrzeje, około 5 minut.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego można spróbować to Sangre de Toro Tempranillo. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Sangre de Toro Tempranillo]()
Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.