Kurczak i bazylia Calzones
Kurczak i bazylia Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jeśli masz pieprz, bazylia, mielona pierś z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Spróbuj Kozi ser, bazylia i włoska kiełbasa Calzones, BBQ Chicken Calzones, oraz BBQ Chicken Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj czosnek i kurczaka na patelnię; smażyć 5 minut lub aż kurczak nie jest już różowy, mieszając do kruszonki. Wymieszać z sosem do pizzy i pieprzem. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Rozwałkuj ciasto na blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania; pokrój ciasto na ćwiartki. Wklep każdą porcję w prostokąt o wymiarach 8 x 6 cali. Miksturę z kurczaka równomiernie podzielić na prostokąty; każdą porcję ułożyć z 2 łyżkami sera. Pracując z jednym prostokątem na raz, Złóż ciasto na pół nad nadzieniem, ściskając krawędzie w celu uszczelnienia. Powtórz procedurę z pozostałymi prostokątami.
Piec w 425 przez 12 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon