Kurczak i Andouille Jambalaya

Kurczak i Andouille Jambalaya
Przepis Kurczak i Andouille Jambalaya może zaspokoić Twoje pragnienie kreolskie w przybliżeniu 2 godziny i 10 minut. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 861 kalorii, 60g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś kiełbasę andouille, czosnek w proszku, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak i Andouille Jambalaya, Ze spiżarni: Ro*Tel (kurczak wolno gotujący i Andouille Jambalaya), oraz Chicken & Andouille Sausage Jambalaya - One Sweet Mess dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do mieszanki przypraw:1
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2
Umieść wszystkie składniki w małej misce i wymieszać, aby połączyć; odstawić.Dla jambalaya: 1
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak w dolnej trzeciej. Udka kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i odstawić na bok.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozgrzać olej w grubym dnie, żaroodporne, 7-quart garnek lub duży holenderski piekarnik na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Umieścić około jednej trzeciej kawałków kurczaka w garnku i gotować, mieszając rzadko, aż rumiane na całym, o 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wyjąć do dużej miski i brązowy pozostały kurczak w 2 więcej partii; odstawić.3
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wyjąć i wyrzucić z garnka wszystko, ale około 1/4 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać masło i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
9
Dodaj cebulę, zeskrobać dno garnka z drewnianą łyżką, aby zwolnić wszelkie rumiane kawałki, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula po prostu zacząć brązowieć, o 6 protokół.4
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodaj kiełbasę, szynkę i połowę zastrzeżonej mieszanki przypraw. Wymieszać do pokrycia wszystko z mieszanką przypraw i gotować, skrobanie dno garnka od czasu do czasu, aż mięso jest rumiane i cebula są bardzo miękkie, o 10 protokół.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodaj paprykę, seler, jalapeo, czosnek, odmierzoną sól i pozostałą mieszankę przypraw. Gotować, skrobanie dno garnka od czasu do czasu, aż papryka zmiękną, o 10 protokół.6
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj zarezerwowany kurczak i wszelkie zgromadzone soki, sos pomidorowy lub pokruszone pomidory i pastę pomidorową. Wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
13
Dodać ryż, bulion lub bulion i liście laurowe, mieszać do połączenia i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelną pokrywką, przełożyć do piekarnika i piec, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, około 30 minut.7
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Wyjmij garnek do drucianego stojaka i pozostaw go przykrytego na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. Wymieszaj, aby równomiernie połączyć jambalaya, smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
16
Posypać szalotki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
17
Udostępnij Ten Przepis
18
Drukuj
19
E-mail
20
Zapisywanie (414)

Składniki

340papryka habanerokiełbasa andouille, średnia kostkakiełbasa andouille, średnia kostka2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki411papryka habanerosos pomidorowy lub pokruszone pomidorysos pomidorowy lub pokruszone pomidory2warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1szczyptaSzczypta selera sólSzczypta selera sól31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodyga selera naciowego, średnia kostkałodyga selera naciowego, średnia kostka0warzywo (np. szpinak)1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane1warzywo (np. szpinak)półksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego2largeszielona papryka, rdzeniowa, Siewna i średnia kostkazielona papryka, rdzeniowa, Siewna i średnia kostka0warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona0warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony0warzywo (np. szpinak)musztarda mielonamusztarda mielona1jalapeño, rdzeniowane, wysiewane i drobno posiekanejalapeño, rdzeniowane, wysiewane i drobno posiekane1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowy bulion lub bulionkurczak niskosodowy bulion lub bulion1warzywo (np. szpinak)ramięramię0warzywo (np. szpinak)suszone oreganosuszone oregano1warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotki, cienko pokrojone (tylko białe i jasnozielone części)szalotki, cienko pokrojone (tylko białe i jasnozielone części)1kilogramyudka z kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone na 2-calowe kawałkiudka z kurczaka bez kości, bez skóry, pokrojone na 2-calowe kawałki113papryka habanerotasso lub wędzona szynka, średnia kostkatasso lub wędzona szynka, średnia kostka1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony biały pieprzświeżo zmielony biały pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały długoziarnistyryż biały długoziarnisty2largescebula żółta, średnia kostkacebula żółta, średnia kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn