Kurczak grillowany w folii
Chicken Barbecued in Foil to przepis bezglutenowy na 4 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 37 g tłuszczu i łącznie 563 kalorie . Za 1,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Mieszanka musztardy mielonej, sosu worcestershire, ketchupu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 47% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Kurczak z puszką piwa z grilla , Adobo, Krewetki z grilla czosnkowego i Pieczone bułeczki wieprzowe z grilla .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj pierwsze osiem składników; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut.
Połóż dwa kawałki kurczaka na środku każdego kawałka folii aluminiowej; złóż brzegi, aby utrzymać sos.
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Polej kurczaka sosem. Przyłóż przeciwległe długie krawędzie folii do siebie na wierzchu i złóż kilka razy. Złóż krótkie końce w stronę kurczaka i mocno zaciśnij, aby zapobiec wyciekom.
Ułóż paczuszki na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę. Ostrożnie otwórz opakowania i odwróć folię. Piecz kurczaka przez 5 minut lub do zrumienienia.