Kurczak gotowany z salsą Verde i Bok Choy

Kurczak gotowany z salsą Verde i Bok Choy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać gotowanego kurczaka z Salsa Verde i Bok Choy spróbować. To danie główne ma 319 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka baby bok choy, sok z limonki, pieprz i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Gotowany łosoś z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kurczaka, połączyć pierwsze 13 składników w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu na kurczaka; dodać kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zdjąć patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć kurczaka z patelni z rowkiem łyżką; pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Rezerwy kłusowniczy płyn do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Aby przygotować salsa verde, połączyć kolendrę i następne 9 składników (przez 3 mielone ząbki czosnku), mieszając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
Aby przygotować warzywa, podgrzej 2 łyżeczki oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj szalotki i dalej 5 składników (przez 3 ząbki czosnku) do patelni; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj kalarepę i rzodkiewki; smażyć 2 minuty. Wymieszać w 1/2 bulionu szklanki; doprowadzić do duszenia. Gotować 8 minut lub aż warzywa są prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
KalarepaKalarepa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
Dodaj bok choy; gotować 2 minuty lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Bok ChoyBok Choy
10
Podawać z kurczakiem i salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Składniki

7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepołówka baby bok choypołówka baby bok choy1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszone nasiona kolendrypokruszone nasiona kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka2kilogramybeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża bazyliamielona świeża bazylia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża kolendramielona świeża kolendra23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska12 łyżeczki czosnku w proszkustarty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży estragon mielonyświeży estragon mielony3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone5ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona kurkumamielona kurkuma4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekalarepa obrana w plasterkikalarepa obrana w plasterki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany por (ok. 1 duży)posiekany por (ok. 1 duży)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2Batoniki toffi Heath3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula12rzodkiewki w plasterkachrzodkiewki w plasterkach0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane serrano chiledrobno posiekane serrano chile2serrano chilesserrano chiles23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka1kilogramypołówki piersi kurczaka bez skóry, bez kościpołówki piersi kurczaka bez skóry, bez kości9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn