Kurczak glazurowany z salsą Jicama

Glazurowany Kurczak z salsą Jicama może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz miód, olej canolan, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chicken Chipotle z salsą Mango Jicama, Kurczak w / Cherry, Basil & jicama Salsa-Low Carb & Gluten Free, oraz Grillowanie Link-Up & Grillowany kurczak z Jicamą i salsą pomarańczową {Giveaway}.
Instrukcje
W dużym szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia rozgnieść pastę achiote z czosnkiem i imbirem. Wymieszać z ketchupem i miodem, następnie dodać sok pomarańczowy i kolendrę. Odstawić 1/2 szklanki.
Dodać piersi z kurczaka do pozostałej marynaty, obracając je dobrze płaszcz. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Tymczasem odetnij końcówki babki. Zrób cięcie tylko przez skórę, a następnie obierz. Używając mandoliny, cienko pokroić babkę wzdłuż.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej, aż się połysk. Pracując partiami, smaż paski babki na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą złote i chrupiące, 3 do 4 minut. Używając szczypiec, przenieś paski babki Na Ręczniki papierowe, pozwalając jak najwięcej oleju, jak to możliwe, kapać z powrotem na patelnię.
Paski babki posypać solą.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery.
Kurczaka wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem. Grill lub broil przez około 10 protokół, obracając, aż rumiane i po prostu gotowane przez.
Przełożyć na talerz i przykryć folią. W małym rondlu, wymieszać bulion z kurczaka w zarezerwowanej marynacie 1/2 szklanki i gotować na dużym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Ustaw kurczaka na talerzach i łyżka Jicama Salsa obok.
Udekorować babką i podawać z sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.