Kurczak Ghee Pieczeń
Kurczak Ghee Roast może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis ma 990 kalorii, 54g białka, oraz 77 g tłuszczu na porcję. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 90 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kozieradki, indyjskie masło klarowane, kurkumę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj ghee rice, Ryba gotowana w Ghee, oraz Indyjski Ryż Ghee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do marynowania: w dużej misce wymieszaj jogurt, sok z limonki, kurkumę, 1 łyżkę soli koszernej i 1 łyżeczkę pieprzu.
Dodać kurczaka i obtrzeć dokładnie. Zamknąć miskę folią spożywczą i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do nocy.
Do pasty przypraw: gdy gotowy do gotowania, ciepła 2 łyżeczki ghee w patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać czosnek, dreszcze, nasiona kolendry, kozieradka, i kminek, i gotować, mieszając konsekwentnie, aż pachnące, o 5 protokół.
Usuń przyprawy i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia.
Przełożyć do blendera, małego robota kuchennego lub moździerza i tłuczku, a następnie zmielić na drobną pastę.
Ciepło Pozostałe ghee w tym samym żeliwnym patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Niech nadmiar marynaty kapać z kurczaka, a następnie delikatnie przesuń do ghee i smażyć, aż lighty rumiane, o 5 minut z każdej strony. Zrobić polanę na środku patelni między kurczakiem i dodać pastę przyprawową. Mieszaj w tej przestrzeni, aż pachną, około 5 minut, przed pokryciem kurczaka.
Dodaj 1 szklankę wody. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i pozwól gotować, aż kurczak będzie w pełni ugotowany, a większość wody wyschnie, około 10 minut.
Podawać na gorąco z białym ryżem lub chlebem.