Kurczak frykasowy z czarnymi oliwkami

Kurczak z frytkami z czarnymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 529 kalorii, 23G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwek, pietruszki, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czarny i niebieski kurczak-łączy w sobie zarówno czarne oliwki, jak i ser pleśniowy wraz z pierś bez kości bez skóry, Szybki Kurczak Sauté Z Pomidorami, Czarnymi Oliwkami I Bazylią, oraz 5 składników smażony kurczak i brokuły Rabe z czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na 10 sztuk. Umyj go w zimnej wodzie i włóż do durszlaka, aby spuścić. Po 15 do 20 minutach dokładnie osuszyć ręcznikami kuchennymi.
Oliwki wsypać, odcinając miąższ od pestek na kawałki tak duże, jak to możliwe. Odstawić połowę pestek oliwek, wybierając największe kawałki; drugą połowę bardzo drobno posiekać na miąższ i odstawić osobno.
Wybierz pokrywaną patelnię do smażenia, która może pomieścić później wszystkie kawałki kurczaka bez nakładania się na siebie. Włożyć olej i czosnek i włączyć ogień do medium. Podsmażyć czosnek w odkrytym patelni, aż stanie się kolorowy blady złoty.
Dodać kawałki kurczaka i podgrzać do wysokiej temperatury. Brąz kurczaka dobrze ze wszystkich stron, począwszy od strony skóry skierowanej na dno patelni, aby stopić jego tłuszcz.
Posypać odrobiną soli i obfite zmielenia pieprzu. Kiedy rumiane kurczaka dobrze na całym, zmniejszyć ogień do średniej, usunąć czosnek, dodać białe wino i ocet, i przykryć patelnię.
Gdy płyn na patelni odparuje o połowę, włóż posiekane anchois i posiekaną połowę oliwek, obróć kawałki kurczaka, przykryj patelnię i kontynuuj gotowanie. Gotować, aż kurczak jest zrobione na wskroś i czuje się bardzo delikatny po ukłuciu widelcem.
Przechyl patelnię, przesuwając kurczaka na jedną stronę, aby soki zbierały się na drugim końcu. Łyżka off i wyrzucić większość czystego tłuszczu, ale żaden z brązowych soków do gotowania.
Dodać kawałki oliwy, natkę pietruszki i bazylii i gotować przez 1 lub 2 minuty dłużej, obracając kurczaka raz lub dwa razy.
Dodać sok z cytryny, obrócić kawałki kurczaka i od razu przełożyć na ciepły talerz wraz ze wszystkimi sokami gotującymi na patelni.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;