Kurczak faszerowany ricottą i ziołami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak nadziewany ricottą i ziołami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 19g białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kurczaków, ząbki czosnku, ricotta pełnoziarnistego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ricotta, pieczarkami i ziołami nadziewane piersi z kurczaka, Omlety ziołowe Nadziewane ricottą, oraz Kurczak Faszerowany Ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półkami w środkowej i dolnej trzeciej.
Czosnek ugotować w oleju na małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, 2 do 3 protokół.
Przełożyć do miski i wymieszać z ricottą, jajkami, parmezanem, ziołami, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wyciąć kręgosłupy z kurcząt nożycami kuchennymi (w razie potrzeby zamrozić kości do robienia zapasu). Kury Pat suche, a następnie rozłożone na płasko, boki skóry do góry, na desce do krojenia.
Wytnij 1/2-calową szczelinę z każdej strony kurczaka w środku trójkąta skóry między udem a piersią (w pobliżu pałeczki perkusyjnej), a następnie włóż gałkę każdej pałeczki do szczeliny.
Posypać każdego kurczaka z 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i rozprzestrzeniania kurcząt płasko, boki skóry do góry, w naoliwionej dużej (17-przez 12-calowy) płytkiej patelni do pieczenia. Delikatnie przesuń palec między skórę a mięso piersi i nogi 1 kurczaka, aby rozluźnić skórę (uważaj, aby nie rozerwać skóry). Używając małej łyżeczki, wsuń 2/3 szklanki mieszanki ricotty pod skórę, używając palca na zewnątrz skóry, aby rozprowadzić nadzienie na mięsie piersi, ud i podudzi. Włóż końcówki skrzydeł pod. Wypchaj drugiego kurczaka w ten sam sposób.
Skórkę kur posmarować olejem (2 łyżki stołowe) i posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Łyżka Pozostałe wypełnienie naoliwione 1-quart płytkie naczynie do pieczenia (10 przez 7 cali).
Piecz kurczaki w środku piekarnika 30 minut, a następnie umieść naczynie z farszem w piekarniku na dolnej półce. Kontynuuj pieczenie, aż kurczak zostanie właśnie ugotowany i natychmiastowy termometr włożony w najgrubszą część uda (przez farsz; nie dotykać kości) zarejestruje 77° i aż zapiekanka będzie nadmuchana i złocista, około 30 minut więcej.
Odstawić kurczęta na 10 minut, a następnie pokroić na ćwiartki.
Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed farszem kurcząt.