Kurczak Faszerowany Kuskusem

Kurczak Faszerowany Kuskusem
Kurczak nadziewany kuskusem jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 59G białka, oraz 14g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz chutney z mango, ząbki czosnku, kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Faszerowane Kuskusem, Kurczak Curry Z Izraelskim Kuskusem, oraz Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek; podsmażyć 2 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszać rodzynki i migdały; smażyć 1 minutę. Wymieszać w 1/4 szklanki wody, sok, 1 1/2 łyżki chutney, kminek, curry, 1/4 łyżeczki soli, czerwony pieprz i cynamon. Doprowadzić do wrzenia; stopniowo mieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CynamonCynamon
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
RodzynkiRodzynki
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
SokSok
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
3
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
4
Przenieść mieszaninę kuskus do miski; ostudzić 5 minut. Wymieszać z kolendrą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Pokrój każdą pierś w połowie wzdłuż, cięcie do, ale nie przez drugą stronę. Otwarte połówki, układając pierś płasko.
6
Umieść każdą połowę piersi między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
PatelniaPatelnia
7
Kurczaka posypać pozostałym 3/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Podziel mieszaninę kuskusu na 6 równych porcji; łyżkę każdej porcji w dół na środku każdej połowy piersi, pozostawiając 1/2-calową granicę na każdym końcu. Fold boki nad wypełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
Cały KurczakCały Kurczak
8
Umieść 2-metrowy arkusz wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego na powierzchni roboczej z 1 długimi bokami wiszącymi nad krawędzią blatu o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Umieść nadziewaną połowę piersi, szew bokiem w dół, na końcu najdalej od Ciebie, i ciasno zwinąć pierś w kierunku Ciebie, Jelly-roll mody. Przekręć końce w przeciwnych kierunkach, aby utworzyć cylinder. Zawiąż plastikową folię w ciasne węzły na połowie piersi na każdym końcu. Odciąć nadmiar owinięcia blisko węzła.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Umieść drugą 2-metrową arkusz wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego na powierzchni roboczej; umieść walcowaną pierś na owinięciu i powtórz procedurę. Powtórz z pozostałymi połówkami piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
11
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku; dodać kurczaka. Dusić 20 minut (nie gotować), obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Wyjąć z wody i odstawić na 10 minut przed rozpakowaniem i pokrojeniem w plasterki o grubości 1/2 cala. Top każdej porcji z 1 łyżką Chutney mango, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn